Bureau en werkwijze

Bureau

Na het behalen van zijn studie Interieurvormgeving aan de kunstacademie, deed Sjoerd ervaring op bij diverse bureau’s die zich richten op het inrichten en ontwerpen van interieur en exterieur. Hier kwam hij in aanmerking/leerde met alle aspecten van het vak. Van het maken van schetsen en selecteren/combineren van materialen en kleuren, tot het uitwerken van artist-impressions en de presentatie hiervan.

In 2013 startte Sjoerd zijn eigen bedrijf: Sjoerd Korevaar Interieurarchitectuur, waarmee hij zich richt op het interieur en exterieur van zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. De activiteiten variëren van het maken van conceptuele en visuele ontwerpen tot en met turnkey projecten waarbij ook de gehele uitvoering wordt geregisseerd. De juiste mix tussen functie en estestica staat hierbij voorop. Het gaat dus niet alleen om een stijlvol, passend en tijdloos design, maar ook om een eindresultaat waarin het prettig wonen of werken is.

Werkwijze

Ieder project begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden de wensen en verwachtingen van de klant in kaart gebracht en gekeken of er een wederzijdse klik is. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek wordt er een passend voorstel gemaakt.

Na goedkeuring van het projectvoorstel, volgt de (schets)ontwerpfase waarin alle maten en gegevens uit het kennismakings gesprek worden verwerkt in verschillende concepten. Deze kunnen varieren van een schetsontwerp voor een nieuwe badkamer tot een volledig ontwerp voor uw gehele woning.

De keuze uit één van de concepten wordt uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Het gekozen concept wordt in een 2D-plattegrond uitgewerkt. Voor de beeldvorming van de klant wordt er een 3D-ontwerp gemaakt van de ruimte waarin de indeling, het lichtplan en het eerste voorstel voor materiaal, meubilair en kleur zichtbaar zijn. Hierdoor krijgt u een indruk hoe de ruimte eruit kan komen te zien.

Wanneer u een keuze heeft gemaakt en akkoord bent met het voorlopige ontwerp, wordt dit uitgewerkt tot het definitieve ontwerp. U krijgt de definitieve plattegrond waarop de gehele indeling, het meubilair, en de kleuren en materialen te zien zijn. Het 3D-model wordt in deze fase uitgewerkt tot fotorealistisch niveau. U ziet dus precies hoe het uiteindelijke resultaat er uit gaat zien.

Wilt u hierna verder? Het is mogelijk om de realisatie gedurende het gehele traject te laten coördineren. In samenwerking met een team van gespecialiseerde partners wordt uw droomproject gerealiseerd.